Решен е проблемът. С f1 започнах. Бяха нагорели контактите на стоп машинката.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от _br4vo_ Покажи съобщениеНе колегa индивидa е стрaшен,просто мaлко се рaзминaхa очaквaниятa и реaлностa.Не плaшa никой,твa е опит от първо лице.
Аз имам на 147 цата 96 000 км - ремонт: една погревна свещ, задна лагер главина и два горни носача.
Естествено едно кокиче пролет не прави ! Но все пак е кокиче !Last edited by vovata; d.m.y г., 21:47.Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщениеАз имам на 147 цата 96 000 км - ремонт: и два горни носача.
Може !!! Но само ако тия 96 000км са по Тракия и са от Стара Загора до Бургас и обратно.
Comment
-
Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщениеИ един мърмот увива ....
Може !!! Но само ако тия 96 000км са по Тракия и са от Стара Загора до Бургас и обратно.
Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщениеКолко км имаш навъртяни на тази кола ?
Аз имам на 147 цата 96 000 км - ремонт: една погревна свещ, задна лагер главина и два горни носача.
Естествено едно кокиче пролет не прави ! Но все пак е кокиче !
Пс:aaaa и поне 60 нa дърпaнеLast edited by _br4vo_; d.m.y г., 02:02.
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеНафтъ.За 1.6 не мога ти кажа 1.8 е 12 градско.Ако ма питаш що съм на бензин, ми щот не обичам нафтъ.Повярвай ми не се чупят повече от другите коли.Годишните разходи зависят от това как я експлоатираш, как я поддържаш и къде я поддържаш.Не е за всеки гаражен майстор.Най добре във форумен сервиз.Прочети раздела 156/147/GT, окачване и двигатели са еднакви различават се само по ламарините.Ако стигнеш до покупка закарай я на оглед в сервиз или вземи някой който разбира от тази марка.
Малко допълнителна информация по въпроса.
- Като човек, карал изключително бензинови автомобили, изпитвам разбираем консерватизъм към дизела. Карал съм само един дизелов автомобил 3 години и половина /2006-2008/, т.е. съвременен дизел все пак, чисто нов, и опитът ми с него не се оказа съвсем положителен, не по отношение на параметрите му, а по отношение надеждността. Накратко казано, ядове, с целия автомобил, но особено упорити с двигателя.Автомобил закупен за малко над 30 х.лв., не някоя Дачия/да ме извиняват хората с Дачии за примера/. При това положение се питам какво ще е положението с автомобил на -грубо 10+години-и дали няма да съм абонат на сервиза?идея нямам за подводните камъни в италианската дизелова технология, а нямам и познат с Алфа, било бензин или дизел, от когото да почерпя малко опит. Иначе съм наясно, че при формулирания режим на шофиране предимствата са на страната на дизела. С подръжката нямам проблем, придържам се към реномирани производители на резервни части и предпочитам квалифицирани сервизи пред незнайните гаражни майстори. Погледнах т.нар. relibility index на британските застрахователи, които продават удължени гаранции, и 147-цата има индекс малко над 220, т.е. надеждността е 2.2 пъти ниска от средната за индустрията, а средната годишна стойност на ремонтите е доста височка за автомобил от тоя клас. Разбира се, това е по британски цени, но е някакъв индикатив. Затова рекох да се допитам до собственици с опит.
Comment
-
Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщениеПред блока я вдигах на трупчета и така въртях км, за да не се счупи нещо.
Comment
-
Алфа 147
Благодаря на всички за референциите!
Някакви проблеми с корозия по ламарините?
Или изпускателна система? Прочетох, че алфите, в т.ч. и 147-цата, показват хронични проблеми с изпускателната система, най-вече топлинните щитове, и подмяната с нов не подобрява положението за дълго, явно това си е конструктивен проблем вашият опит в това отношение?
Comment
-
@JohnMirror кажи каква е тази дизеларка новата че ако ти кажа и наще служебни за какво иде реч също небих си купил нов дизел от магазина.И српи да четеш каквото и да е всички коли ходят в бокса щом ти е на сърце ще даваш пари като се наложи по нея с удоволстиве.... от кола до кола разлика голяма.Last edited by fakirastanly; d.m.y г., 11:24.Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
0w40 Shell Helix Ultra
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеВулканизатор.Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..
Comment
-
Дизеларката беше Ситроен С4, 1.6 110к.с. с най-високият възможен пакет екстри, може би грешката ми беше, че я купих само 3 месеца след европейската и премиера, ерго влязох в ролята на опитно зайче за производителя на тема"какво не съм доработил и домислил по колата". А пропо, и за оторизирания сервиз, който май се учеше на нея, учеше, и не спря да се учи 3 години и половина. За Алфите поне има достатъчно натрупана история.А за четенето, не съм съгласен. В днешно време има достатъчно информация в това отношение, статистики, експлоатационни анализи, consumer reviews, които в крайна сметка се правят в помощ на потребител който хал хабер си няма какво е тръгнал да купува и не смятам, че би било умно при това положение човек да не инвестира поне малко време да попрочете преди да хукне по обявите.
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщениеТова за мен ли се отнасяше колега , и ако да , може ли по конкретно ?По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщениеКолко км имаш навъртяни на тази кола ?
Естествено едно кокиче пролет не прави ! Но все пак е кокиче !
За 70к една пълна предница,два горни носача,един път тампони на горни носачи,два рециклажа на долните носачи шарнирите(още са здрави) и два пъти тампони на стабилизираща щанга.
Ти таз кола само у вас в хола ли я караше?Alfa Mito 1.4
156 2.0 155 ex
156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex
Comment
Comment